Το ποτό που ανεβάζει τη λίμπιντο

Δεν το ακούτε πρώτοι εδώ και, με εξαίρεση λίγους που μπορεί να είστε τυχεροί, οι υπόλοιποι το γνωρίζετε από πρώτο χέρι (και το μάθατε μάλιστα με άσχημο τρόπο): Η κατανάλωση αλκοοόλ πριν το σεξ παραδοσιακά είναι ένα καλό τρικ για να αφήσει κανείς στην άκρη τις αναστολές και να λειτουργήσει χωρίς ενδοιασμούς, αλλά γενικά αποτελεί παγίδα. Κι αυτό γιατί, αν και οι ειδικοί ισχυρίζονται οτι ένα ποτό για τις γυναίκες και δυο για τους άντρες μπορούν να βοηθήσουν στο καλό σεξ, τα παραπάνω ποτά είθισται να προκαλούν δυσλειτουργίες.

Ειδικά στην περίπτωση των αντρών η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί δυσκολίες, τόσο στην επίτευξη στύσης, όσο και στη διατήρηση της. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα καθυστερεί σε μεγάλο βαθμό (μεγαλύτερο απ’ οτι θα ήθελαν οι γυναίκες) την κορύφωση, άρα εμποδίζει τον αντρικό οργασμό.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ποτό το οποίο, όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά αντιθέτως βοηθάει αρκετά την αντρική λίμπιντο. Αρκεί φυσικά να πίνεται με μέτρο. Αυτή είναι η μπύρα. Πολύ αγαπημένο ποτό των αγοριών, το οποίο μέχρι σήμερα συνδυαζόταν με τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και με τις βραδιές μπάλας. Πλέον αξίζει να συνδυάζεται και με το σεξ!

Πώς ακριβώς βοηθάει η μπύρα την ανδρική στύση; Πρώτα απ’ όλα μελέτες απέδειξαν οτι οι άντρες που καταναλώνουν συστηματικά μέτριες ποσότητες μπύραν εμφανίζουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία. Αυτό συνδέεται άμεσα και με την επίτευξη και διάρκεια στύσης.

Δεύτερον, σε αντίθεση με την κατανάλωση άλλου αλκοόλ, η οποία συνδέεται συχνά με υπνηλία, ναυτία και τάση για εμετό, η μπύρα, λόγω του οτι περιέχει προβιοτικά και βιταμίνες του συμπλεγματος Β, είναι λιγότερο επικίνδυνη για το στομάχι. Έτσι αφήνει περισσότερη ενέργεια στον άντρα που την καταναλώνει, συγκριτικά με άλλα ήδη αλκοόλ.

Τέλος, η μαύρη μπύρα περιέχει σίδηρο, στοιχείο που βοηθάει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, άρα και την επίτευξη δυνατής στύσης. Αυτό δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό με τις ξανθιές ή τις κόκκινες μπύρες, αλλά καλή είναι και η μαύρη. Ταιριάζει πάρα πολύ και με το κρέας, οπότε, αν δεν την προτιμούσατε μέχρι σήμερα, δοκιμάστε τη.

Άντε, στην υγειά μας και καλά γαμήσια!