Χρήση μάσκας στις ερωτικές ταινίες: Νέα μόδα, ανάγκη και (ενοχλητική;) συνήθεια

Το γεγονός οτι η βιομηχανία του πορνό ακολουθεί το πνεύμα της εποχής δεν είναι παράξενο. Εξάλλου μιλάμε για έναν τομέα που εξελίσεται συνεχώς, ακολουθεί τις σύγχονες τάσεις και μεταβάλλεται διαρκώς. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί εντύπωση το ότι οι ερωτικές ταινίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν υιοθετήσει κάποιες νέες συνήθειες.

Όπως είναι για παράδειγμα η χρήση μάσκας από τις πορνοστάρ. Η γνωστή σε όλους μας μάσκα που φοράμε κατά την περίοδο της καραντίνας δε θα μπορούσε να μην κάνει την εμφάνιση της στις ταινίες πορνό, αφού όλο και περισσότερες τσόντες γυρίζονται με τις πορνοστάρ να τη χρησιμοποιούν. Είτε για τις ανάγκες του σεναρίου (εξάλλου πώς θα μπορούσαν να μην κυκλοφορήσουν ερωτικές ταινίες όπου η κοπέλα νοσεί με Covid και ο γιατρός τη θεραπεύει με το μαγικό εμβόλιο που μόνο η πούτσα του μπορεί να της κάνει;), είτε γιατί ο παραγωγός της τσόντας επιλέγει να τηρήσει στο απόλυτο το υγειονομικό πρωτόκολο.

Τώρα, το ερώτημα είναι κατά πόσο ο θεατής της τσόντας ενοχλείται από την παρουσία της μάσκας ή όχι. Γιατί, κακά τα ψέματα, το να παρακολουθείς το γαμήσι χωρίς να μπορείς να δεις το πρόσωπο της πορνοστάρ, τις εκφράσεις ηδονής που σχηματίζονται σ’ αυτό και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της δεν είναι ο,τι καλύτερο. Από την άλλη πλευρά βέβαια, για ορισμένους φαν των ταινιών πορνό η μάσκα ίσως προσδίδει κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσε για κάποιους να γίνει φετίχ και να ανακαλύψουν οτι τη βρίσκουν παρακολουθώντας τσόντες όπου οι πορνοστάρ τη φορούν.

Ωστόσο υποθέτω ότι η πλειοψηφία των ανδρών δεν την προτιμά. Εξάλλου οι περισσότερες πορνοστάρ έχουν, αν όχι όμορφο, τουλάχιστον καυλιάρικο πρόσωπο, οπότε οτιδήποτε μας το κρύβει αποτελεί πρόβλημα. Παρόλα αυτά, οι ταινίες πορνό με χρήση μάσκας από την πλευρά των πρωταγωνιστών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες πλέον και, όσοι από εμάς δεν τις γουστάρουμε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι δε θα ξαναχρειαστεί να γυριστούν ερωτικές ταινίες με αυτές.