Γυναίκες σας δίνουν 10 tips για το πρώτο ραντεβού

Έχεις γνωρίσει τη γυναίκα των ονείρων σου και αυτό που μένει για να την κάνεις δικιά σου είναι να την κερδίσεις στο πρώτο ραντεβού. Εύκολο; Όχι. Αλλά ούτε ακατόρθωτο. Αν ανήκεις στην πλειοψηφία των ανδρών που αγχώνονται στην ιδέα του πρώτου ραντεβού υπάρχει λύση.
 
Παρακάτω θα βρείτε 10 σημαντικές συμβουλές από γυναίκες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση σ’ εκείνη που σας ενδιαφέρει. Διαβάστε, αποστηθίστε και ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο πρώτο ραντεβού:
 
Περιποιήσου τον εαυτό σου
Μπάνιο, ξύρισμα (ή αν έχεις γένια από επιλογή κάνε το απαραίτητο κούρεμα) και ένα καλό ντύσιμο. Η πρώτη εντύπωση είναι το ήμισυ του παντός γι’ αυτό φρόντισε να τη γοητεύσεις με το καλησπέρα. Δε χρειάζεται να ντυθείς ούτε πολύ επίσημα ούτε εντελώς πρόχειρα. Μόνο ένα «κλικ» πιο επίσημα απ’ όσο επιτάσσει το μέρος στο οποίο θα πάτε. Καλύτερα να ντυθείς λίγο πιο καλά απ’ οτι περιμένει παρά λίγο πιο πρόχειρα.
 
Διάλεξε το σωστό μέρος
Δε χρειάζεται να την πας κάπου όπου να νιώθεις έξω από τα νερά σου. Αν η όπερα δεν είναι του στιλ σου για παράδειγμα δεν είναι ανάγκη να πάτε εκεί. Απλώς απόφυγε τα στέκια στα οποία είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται οι φίλοι σου γιατί δε θέλεις να την κάνεις να αισθανθεί άβολα.
 
Να νιώσεις αυτοπεποίθηση
Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Κάθισε άνετα, γίνε ένα με το χώρο και δείξε της ότι είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Αυτό θα είναι το κλειδί. Για τις γυναίκες το να δουν ότι αισθάνεσαι σίγουρος για τον εαυτό σου είναι σημαντικότερο από το ποιος είσαι.
 
Άκουσε την
Όταν συζητάτε δείξε ότι ενδιαφέρεσαι γι’ αυτά που έχει να σου πει. Είναι σημαντικό να είσαι καλός ακροατής γιατί, στο κάτω-κάτω, οι γυναίκες αρέσκονται να μιλούν, οπότε το να ακούς και να δίνεις σημασία σε αυτά που λέει θα της δείξει ότι μπορεί να σου μιλήσει και ότι ενδιαφέρεσαι για όσα έχει να πει.
 
Άνοιξε ενδιαφέρονται θέματα
Το πόσο πολύ βαριέσαι τη δουλειά σου ή πόσο ανιαρά είναι τα βράδια σου δεν είναι πράγματα που θα πρέπει να αναλύσεις στο πρώτο ραντεβού. Δες σε ποια θέματα συζήτησης ανταποκρίνεται καλύτερα και για ποια συζητάει με ενθουσιασμό. Εστίασε εκεί και άσε τη να σου ανοιχτεί.
 
Μην κουβεντιάσεις για τους πρώην
Και εννοείται ότι για κανένα λόγο η συζήτηση δεν πρέπει να φτάσει στον πρώην ή την πρώην σου. Βρίσκεστε εκεί γιατί κάνετε μια νέα αρχή με όνειρα για το κοινό σας (ελπίζουμε) μέλλον. Το αν η πρώην σου ήταν ανυπόφορη ή αν ο πρώην της την απατούσε δεν είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείτε.
 
Μην ασχολείσαι με το κινητό
Το πρώτο ραντεβού θα πρέπει να της δείξει ότι ενδιαφέρεσαι και ότι νοιάζεσαι. Αν το κινητό σου χτυπήσει μερικές φορές φρόντισε οι συνομιλίες σου να είναι σύντομες. Θα μετρήσει υπέρ σου το να δει ότι είσαι δημοφιλής, αλλά δε θέλεις να βαρεθεί. Από την άλλη, αν χτυπάει συνέχεια βάλ’το στο αθόρυβο.
 
Πλήρωσε τον λογαριασμό
Ή έστω κάνε κίνηση και φρόντισε να την εννοείς. Αν είναι εντελώς φεμινίστρια ίσως να μη δεχτεί, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως θα σε αφήσει, έστω και αν αντισταθεί. Και να είσαι σίγουρος ότι θα μετρήσει υπέρ σου. Καλύτερα να σου θυμώσει επειδή ήθελε να μοιραστείτε το λογαριασμό και δεν την άφησες παρά επειδή δεν έκανες κίνηση να κεράσεις.
 
Ανανέωσε το ραντεβού
Στο τέλος της βραδιάς δε χρειάζεται να της πεις να σε πάρει τηλέφωνο. Εξάλλου αν επιθυμεί να το κάνει δε θα ζητήσει την άδεια σου. Αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σας προκύψει ότι θέλει να επισκεφτεί κάποιο μέρος (για παράδειγμα ένα Ιταλικό εστιατόριο που άκουσε ότι είναι καταπληκτικό) μπορείς να της προτείνεις να πάτε μαζί. Από την άλλη, αν μέσα από τη συζήτηση σας δε δοθεί κάποια τέτοια ευκαιρία στο τέλος του ραντεβού μπορείς απλά να της πεις ότι πέρασες πολύ ωραία και ότι θα ήθελες να ξαναβρεθείτε. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
 
Πάρε τη τηλέφωνο την κατάλληλη στιγμή
Δε χρειάζεται να της τηλεφωνήσεις το ίδιο βράδυ, όσο και αν καίγεσαι να την ακούσεις. Μπορείς όμως να το κάνεις το επόμενο πρωί ή το απόγευμα σε κάποια στιγμή που ξέρεις ότι δε θα την ενοχλήσεις. Ή να της στείλεις ένα σύντομο μήνυμα για να δεις τι κάνει. Δε χρειάζεται να περιμένεις για μέρες ολόκληρες πριν επικοινωνήσεις μαζί της. Απλά μη φανείς λιγούρης. Το να την αναζητήσεις την επόμενη μέρα και να της στείλεις ένα μήνυμα ή να πάρεις ένα τηλέφωνο για να δεις τι κάνει είναι κάτι που θα θέλει και εκείνη. Αρκεί να έχει περάσει καλά στο πρώτο ραντεβού σας.