Συμβουλές για ασφαλές online dating

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει χρήση μερικών σάιτ γνωριμιών και, για να είμαστε ειλικρινείς, οι πιθανότητες να σου τύχουν δυσάρεστες εμπειρίες όταν ασχολείσαι με το φλερτ online είναι αυξημένες.

Γι’ αυτό, παρακάτω θα δούμε ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εστιάσουμε στις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει το προφίλ που μας ενδιαφέρει. Όσοι έχετε εμπειρία στο online dating, σίγουρα γνωρίζετε ότι αρκετά προφίλ έχουν μόνο μια φωτογραφία, η οποία μπορεί να είναι θολή, να κρύβει το πρόσωπο του χρήστη που την έχει δημοσιεύσει, ή ακόμα και να μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή. Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να μην επενδύσετε σε αυτή τη γνωριμία.

Προτιμήστε χρήστες με περισσότερες εικόνες και, κυρίως, πιο αληθινές. Εξάλλου, εκείνος που έχει κάνει εγγραφή σε ένα σάιτ γνωριμιών και σκοπεύει να γνωρίσει άτομα που τον ενδιαφέρουν, θα μπει στον κόπο να ανεβάσει μερικές φωτογραφίες του, ώστε να δώσει στους άλλους χρήστες τη δυνατότητα να τον δουν πριν μιλήσουν.

Δεύτερον: Αν το προφίλ που κοιτάζετε δεν έχει γράψει κάτι στην περιγραφή του, τότε μάλλον δεν έχει αφιερώσει χρόνο για να δώσει στους άλλους την ευκαιρία να καταλάβουν ποιος είναι και τι ζητάει. Γιατί να ασχοληθείτε παραπάνω με ένα άτομο που βρίσκεται σε ιστοσελίδα γνωριμιών χωρίς να ασχολείται ενεργά;

Δεν χρειάζεται να γράψει κανείς κανένα “σεντόνι” με το βιογραφικό του, αλλά 2-3 προτάσεις όπου να περιγράφει τι άτομο είναι, τι ζητάει, ή τελοσπάντων μια έξυπνη ατάκα που θα σας δώσει μια εικόνα του πώς σκέφτεται, καλό είναι να υπάρχουν.

Επίσης, αν σας ζητήσει από την αρχή της συνομιλίας σας στοιχεία επικοινωνίας εκτός εφαρμογής, τότε ας προβληματιστείτε. Ακόμα χειρότερα αν αρνηθείτε να του δώσετε από τόσο νωρίς τηλέφωνο, email κλπ και εκείνος ενοχληθεί. Τα περισσότερα σάιτ γνωριμιών προσφέρουν συνήθως αρκετά εύχρηστες πλατφόρμες συνομιλίας, οπότε για αρχή δεν είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε εκτός ιστοσελίδας.

Μάλιστα, πολλές ιστοσελίδες γνωριμιών, όπως το erodate.gr, προτρέπουν τους χρήστες τους να επικοινωνούν μέσα από την πλατφόρμα τους για τη δική τους ασφάλεια. Τουλάχιστον μέχρι η γνωριμία τους να ωριμάσει και να έρθει η ώρα της πρόσωπο με πρόσωπο επαφής.