Τσόντες BDSM: Η αδικία στην αμοιβή των πορνοστάρ

Όπως συμβαίνει στους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους οι πολύ επιτυχημένοι εργαζόμενοι αμοίβονται καλύτερα από τους λιγότερο σημαντικούς. Φυσικά η βιομηχανία του πορνό δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών Άρμοντ Ρίτζο οι αμοιβές των λιγότερο δημοφιλών πορνοστάρ είναι απείρως χαμηλότερες από αυτές των κορυφαίων ονομάτων του χώρου. 

Ο εν λόγω ηθοποιός ταινιών πορνό κατήγγειλε συγκεκριμένη εταιρία παραγωγής πορνό ότι δεν τηρεί δίκαιη πολιτική αμοιβών στις τσόντες που παράγει. Βέβαια, το θέμα είναι λίγο διαφορετικό απ’ οτι φαίνεται. Ο 29χρονος ηθοποιός ερωτικών ταινιών ισχυρίζεται ότι συγκεκριμένη εταιρία του πρότεινε υποτακτικό ρόλο σε τσόντα που είχε φετιχιστικό χαρακτήρα, τη στιγμή που οι ηθοποιοί που θα είχαν το ρόλο του αφέντη αμοίβονταν καλύτερα.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για τσόντες με BDSM και φετίχ στις οποίες ο Top Dominant ρόλος πληρώνεται καλύτερα από τον σκλάβο. Ο Ρίτζο ενοχλήθηκε πολύ από αυτό, καθώς όπως είπε ο ίδιος η πολιτική αυτή αναφορικά με τις αμοιβές είναι άδικη: “Στο κάτω-κάτω στην τσόντα αυτή εγώ είμαι αυτός που θα πάρει δυο πούτσες”, είπε. Επιπλέον, ανέφερε ότι στις τσόντες αυτές οι ηθοποιοί που έχουν το ρόλο του αφέντη (Top) χρειάζονται λιγότερο χρόνο προετοιμασίας, ενώ εκείνοι που έχουν τον υποτακτικό ρόλο πρέπει να προσέχουν ακόμα και τη διατροφή τους.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται περισσότερο σε γκέϊ τσόντες. Γιατί όταν μιλάμε για γυναίκες πορνοστάρ, η αναλογία στις αμοιβές είναι πολύ πιο δίκαιη. Στις ερωτικές ταινίες όπου πρωταγωνιστούς γυναίκες πορνοστάρ συνήθως αμοίβονται καλύτερα από τον άντρα αφέντη τους, ή όταν μιλάμε για γυναίκα στο ρόλο της Top Dominant, εκεί τα ποσά είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση οι τσόντες με σενάρια υποταγής, φετίχ και υποδούλωσης έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και το λογικό θα ήταν μάλλον να δικαιωθεί αργά ή γρήγορα ο Ρίτζο για το… ζόρι που τραβάει στις ερωτικές ταίνίες τέτοιου είδους, αφού ανήκει στους πορνοστάρ που κάνουν καριέρα κυρίως ως υποτακτικοί.